Brownie med appelsin-cheesecake-top:
- 200 g kogt rødbede
- 3 små æbler (du kan skrælle dem, men det er ikke nødvendigt, når de bliver blendet)
- 2 æg
- 40 g kakao
- sødemiddel efter smag - jeg brugte ca. 1,5 tsk flydende Sød
- 2 spsk husk
- 3 spsk pofiber (eller 2 spsk kokosfibre)
- 4 spsk kokosfibre
Purér rødbede og æbler og pisk sammen med æg. Rør kakao, husk, pofiber og kokosfibre sammen og smag til med sødemiddel. Hæld dejen ud i et smurt ildfast fad (ca. 15 x 22 cm) og forbag browniebunden 10 minutter ved 200 grader, mens du tilbereder cheesecake-fyldet.
- 400 g kvark eller skyr
- 3 små æg
- 1 spsk fintrevet øko appelsinskal
- 0,5 tsk vanillepulver
- 1 spsk citronsaft
- sødning efter smag (jeg brugte 1 tsk flydende Sød)
Pisk alle ingredienser grundigt sammen og smag til med sødemiddel. Hæld massen over den forbagte browniebund og bag ca. 25-30 minutter ved 180 grader. Cheesecaken skal stadig blævre en smule i midten, hvis du ryster på fadet. Den må ikke blive overbagt.
Lad kage køle helt af på køkkenbordet og dæk den så til med film/folie og sæt på køl mindst 3-4 timer inden servering. Den holder sig fint på køl op til 4 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar