mandag den 12. januar 2015

Appelsin-cheesecake med rødbede-browniebund

Rødbederne har gjort deres indtog i dessertverdenen - i særdeleshed kombineret med chokolade. Jeg gjorde selv forsøget med denne sunde lowcarb rødbedebrownie, der fik et lækker twist af appelsin (surprise!) i en cheesecake-top. En virkelig saftig og delikat sag, hvis jeg selv skal sige det! :-) Velbekomme.




Brownie med appelsin-cheesecake-top:

  • 200 g kogt rødbede
  • 3 små æbler (du kan skrælle dem, men det er ikke nødvendigt, når de bliver blendet)
  • 2 æg
  • 40 g kakao
  • sødemiddel efter smag - jeg brugte ca. 1,5 tsk flydende Sød
  • 2 spsk husk
  • 3 spsk pofiber (eller 2 spsk kokosfibre)
  • 4 spsk kokosfibre
Purér rødbede og æbler og pisk sammen med æg. Rør kakao, husk, pofiber og kokosfibre sammen og smag til med sødemiddel. Hæld dejen ud i et smurt ildfast fad (ca. 15 x 22 cm) og forbag browniebunden 10 minutter ved 200 grader, mens du tilbereder cheesecake-fyldet.
  • 400 g kvark eller skyr
  • 3 små æg
  • 1 spsk fintrevet øko appelsinskal
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • 1 spsk citronsaft
  • sødning efter smag (jeg brugte 1 tsk flydende Sød)
Pisk alle ingredienser grundigt sammen og smag til med sødemiddel. Hæld massen over den forbagte browniebund og bag ca. 25-30 minutter ved 180 grader. Cheesecaken skal stadig blævre en smule i midten, hvis du ryster på fadet. Den må ikke blive overbagt. 
Lad kage køle helt af på køkkenbordet og dæk den så til med film/folie og sæt på køl mindst 3-4 timer inden servering. Den holder sig fint på køl op til 4 dage.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar