mandag den 17. december 2012

Bagte snackpebre med falafelfyld

Disse fyldte snackpebre er en nem måde at lave falafel på, fordi du hverken skal bøvle med at forme falaflerne eller stege dem. Snackpebrene fyldes blot med falafel'farsen' og bages. Nemt og bekvemt! :)



Bagte snackpebre med falafelfyld (2 personer):
Inspiration: Kødfri Fredag

  • 100 g kikærter
  • 4 store snackpebre
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk tahin
  • 2-3 spsk hakket persille
  • ca. 1½ spsk citronsaft
  • ca. 1 tsk salt
  • olivenolie
Kikærterne udblødes i koldt vand mindst 8 timer inden tilberedning.
Tænd ovnen på 200 grader. Fjern stilk og kerner fra snackpebrene og skær dem op i den ene side som et hotdogbrød.
Blend de udblødte kikærter (ikke kogt!) til de har en struktur som rasp. Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolie på panden. Vend med de blendede kikærter sammen med resten af ingredienserne. Fordel fyldet i snackpebrene og tryk det godt sammen. Dæk bunden af et ildfast fad med vand og læg de fyldte snackpebre heri. Bag dem ca. 35 minutter og dryp med lidt olivenolie inden servering. 


Server med en grøn salat eller hvad du eller ville servere med falafel. Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar