fredag den 7. december 2012

Jordskokkesuppe med topping af røget laks og persille

Denne suppe er nem og hurtig at tilberede, men med den lækre topping er den alligevel lidt ud over det sædvanlige! :)


 
 
Jordskokkesuppe med topping af røget laks og persille (2 personer):
  • 10 jordskokker
  • 4 medium kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk timian
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • ca. 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
    ---
  • 3 skiver røget laks
  • 3 spsk grofthakket persille
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk olivenolie
  • 3/4 tsk revet citronskal
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 små æbler
  • Evt. 1 håndfuld panderistede hasselnødder
Hak løget og svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og skær kartofler (skrællet) og jordskokker (med skræl) i  mindre stykker. Kom dem i gryden med timian, vand og bouillon og lad det koge 10-15 minutter, eller til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavblender og smag til med citronsaft, salt og peber.
Mens suppen koger tilberedes fyldet: Skær æblerne i små tern og laksen i små stykker og vend dem sammen med persille, honning, olie, citronsaft og -skal i en lille skål.
Top suppen med fyldet og evt. lidt ristede hasselnødder.

Bon appetit!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar