torsdag den 10. januar 2013

Avocado Fries og Marinara Dip

Disse ovnbagte avocado-'fritter' er lækre og sprøde, bagt uden tilsat fedtstof. 'Skorpen' er skabt ved dyp i en jævning og derefter paneret med majsgryn (polenta). Server dem som appetizer for dine gæster med en dip, som alternativt tilbehør til en burger eller bare med en frisk salat.
Nedenfor finder du desuden opskriften på en lækker marinaradip (en italiensk tomatsauce), der også kan bruges som erstatning for ketchup.



Avocado Fries (tilbehør til 2 personer):
  • 2 medium avocadoer
  • ½ bouillonterning smuldret og opløst i 2 dl vand
  • 1½ spsk majsstivelse
  • ca. 2 dl majsgryn (polenta)
  • ½ tsk salt (gerne fint)
  • ½ tsk paprika
Skær avocadoerne ud i stave. Rør bouillonvandet med majsstivelse i en bred skål. Bland majsgryn, salt og paprika på en tallerken.
Tænd ovnen på 200 grader. Dyp avocadostavene først i bouillonen og bagefter i majsgrynene. Sørg for at de bliver helt dækkede og dup forsigtigt paneringen fast. Læg fritterne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 22 minutter og vend dem en enkelt gang undervejs.



Marinaradip (ca. 2 dl):
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • 1 lille løg på størrelse med en bordtennisbold
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike el.lign.
  • 3 spsk vand
  • 2 tsk honning
  • 1 god spsk Svansø auberginepesto (kan udelades/erstattes med en pinch chili/cayennepeber)
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk salt
Hak løget fint og rør det sammen med alle de øvrige ingredienser - gerne i god tid før servering, så smagene kan nå at udvikle sig. Smag om der evt. skal mere sødt, surt eller salt i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar