fredag den 4. januar 2013

Jordskokkegryde med kylling og karry

Det lykkedes mig ikke at få taget nogle særligt appetitlige billeder af denne simple gryderet, men ikke desto mindre smagte den altså så godt, at jeg alligevel syntes, den skulle have en plads her på bloggen! :)
Vi spiste den som fyld i pandekager, men den egner sig også fint til ris. Velbekomme!


Kilde: kodfrifredag.blogspot.dk



Jordskokkegryde med kylling og karry (2 personer):

  • ca. 8 jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • ca. 150 g kyllingefilet/bryst
  • ½ dl fløde eller en lille dåse kokosmælk
  • ½ dl mælk (eller vand)
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/3 spsk mangochutney
  • salt
Hak hvidløg og skær gulerødderne i tern. Fjern mærker, ender og knopper fra jordskokkerne (behold skrælden på!) og skær dem i mundrette stykker. Skær bladsellerien i tynde skiver. Kom alle grøntsagerne i en gryde med lidt olivenolie og salt og svits et par minutter. Spæd til med lidt vand (måske ca. 2 dl) og læg låg på og lad det simre 8-10 minutters tid eller til jordskokkerne er næsten møre.
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem i grøntsagerne. Læg låg på igen og lad det simre yderligere 5 minutter eller til kyllingen er gennemkogt. Tilsæt fløde og mælk (evt. lidt mere vand, hvis væden er helt fordampet), krydderier og mangochutney og smag til med salt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar