Kartoffel-porresuppe (2 personer):
- 1 lille løg
- 4 store kartofler
- ½ liter vand
- 1 bouillonterning
- 1 porre
- 1 godt drys muskat
- ca. 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- 1 dl fløde
- Toppings: fx røget laks, en god olie, ristede nødder, persille etc.
Hak løget og svits det i olivenolie. Skær kartoflerne i tern og skyl dem i et dørslag. Kom dem ned til løget og svits kortvarigt. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Snit porrerne i tynde ringe og kom dem i gryden. Lad det simre 10 minutters tid, eller til kartoflerne er møre. Blend suppen med en stavblende - der må godt stadig være lidt stykker i. Rør fløde og citronsaft i og smag til med salt og peber og muskat.
Server med dine favorittoppings!
Server med dine favorittoppings!
Hvorfor er det liiige jeg aldrig har overvejet, at toppe min kartoffel/porre suppe med røget laks? Ender oftest med krydrede oksekødsboller, ristet serrano eller ferske rejer.
SvarSletMen med laks, mmh - det må jo smage eminent. Tak for tippet :D
- Anne
Tjah, laks var bare det første der lige faldt mig ind.. :) Har faktisk ikke lavet kartoffel-porresuppe før! Men serrano lyder nu heller ikke dumt! ;)
Slet