torsdag den 17. januar 2013

Raw chokolademousse med lakridsskum

Denne rå chokolademousse er et bevis på, at sunde desserter ikke behøver at være kedelige! Den smager fantastisk, men findes næsten ikke sundere og simplere. Den indeholder kun gode ting som avocado, banan og kakao, så du kan nyde den med god samvittighed! :)
Lakridsskummet kom til på baggrund af et andet eksperiment: Kan man stadig piske flødeskum af fløde, der har været frosset ned? Og ja, det kan man så faktisk - så ved man dét. ;)




Raw chokolademousse med lakridsskum (2 personer):
  • 2 bananer
  • 1 medium avocado
  • ca. 3 spsk kakao
  • evt. 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk agavesirup (kan erstattes med almindelig sirup)
  • ca. 3/4 dl piskefløde
  • 2 tsk lakridspulver + ekstra til pynt
Blend bananer og avocado helt glat (jeg brugte en stavblender i en skål). Rør kakao og sirup i (og evt. vanillesukker) i smag om den er choko og sød nok. Fordel chokolademoussen i to skåle/ramekiner.
Pisk fløden til let skum og rør lakridspulver i. Fordel skummet på chokolademoussen og drys med lidt ekstra lakridpulver til pynt.

Velbekomme! :)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar