torsdag den 31. januar 2013

Portobellotærte med brie og balsamicoløg

Uf, denne tærte, eller galette er det jo egentlig, er virkelig lidt at et festmåltid at sætte tænderne i! Den er på én gang sprød og saftig, og så er der 'smag ved den', som min mormor ville sige. ;)


Portobellotærte med brie og balsamicoløg (2-3 personer):
  • 1 portion galettedej (opskrift her)
  • 2 medium løg
  • 1 spsk balsamicoglace (alternativt ca. 2 spsk almindelig mørk balsamico)
  • 1 tsk rørsukker
  • ca. 3 portobellosvampe
  • rosmarin og salt
  • ca. 8-10 skiver brie eller camembert
Lav dejen og tænd ovnen på 210 grader. Skær løgene i halve ringe og svits dem på panden i lidt olie og en smule salt. Tilsæt balsamico og rørsukker, vend rundt i løgene og tag panden af varmen. Skær portobellosvampene i skiver af godt ½ cm tykkelse.
Rul dejen så langt ud, du kan (ca, 35-40 cm i diameter) og fordel løgene herpå med ca. 4 cm til kanten hele vejen rundt. Læg herefter svampene på (de må godt ligge i to lag, hvis det kniber med pladsen) og drys med lidt salt og rosmarin. Top med brieskiver og fold kanterne af dejen op omkring fyldet. Bag galetten ca. 20-22 minutter og server med en frisk salat!


Bon appetite!






2 kommentarer:

  1. Årh, hvor ser den dog god ud!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var virkelig også lækker! ;)

      Slet