Bund:
- 75 g koldt smør
- 140 g mel
- 60 g sukker
- ½ æg, sammenpisket
- evt. 1 spsk vand
Smørret smuldres i melet, og sukker og æg røres i. Saml hurtigt dejen med hænderne - tilsæt en smule vand om nødvendigt. Lad dejen hvile ½-1 time. Rul den ud og kom den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
Fyld og crumble:
- 6 gode pærer (fx Clara Friis)
- Citronsaft
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 60 g smør
- 75 g rørsukker
- 150 g revet marcipan (lettest i meget afkølet tilstand)
- 50 g havregryn
- 50 g mandler, grofthakket
Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern stilk (også den inden i pæren) og kernehus. Læg dem på en tallerken og dryp dem med citronsaft. Fordel dem herefter på tærtebunden (du kan evt. skære en enkelt pære i mindre stykker og fylde hullerne mellem de halve pærer med dem). Drys med vanille, kardemomme og ingefær.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smuldr smør, gryn og rørsukker sammen og arbejd på samme måde mandler og marcipan i. Fordel den smuldrede masse jævnt oven på pærerne. Du kan evt. trykke det lidt fast med en flad hånd. Bag tærten i 35-40 minutter og dæk evt. med folie, hvis overfladen begynder at se mørk ud.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smuldr smør, gryn og rørsukker sammen og arbejd på samme måde mandler og marcipan i. Fordel den smuldrede masse jævnt oven på pærerne. Du kan evt. trykke det lidt fast med en flad hånd. Bag tærten i 35-40 minutter og dæk evt. med folie, hvis overfladen begynder at se mørk ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar