- Er det så overhovedet en tærte? - kunne man fristes til at spørge. Måske ikke (derfor titlen på dette indlæg), men resultatet savnede bestemt ikke noget! :)
Bagt broccolimos med svampe (2 personer):
- 1 stor broccoli
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl revet ost, fx parmesan, cheddar eller anden kraftig ost
- 4 spsk kikærtemel (kan erstattes med grahamsmel eller bare hvedemel)
- 2-3 spsk citronsaft
- 1 tsk revet citronskal
- salt og peber
- 2 portobellosvampe (eller ca. 8 champignoner)
- rosmarin
Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en gryde. Skær imens broccolien (med stok!) i mindre stykker og kom dem i gryden med (kogende) vand og kog dem ca. 8-10 minutter eller til broccolien er mør.
Tænd ovnen på 200 grader og skær svampene i skiver. Hæld vandet fra broccolien og purér direkte i gryden. Rør ost, citronskal og -saft og kikærtemel i og smag til med salt og peber. Kom broccolimassen i et mindre ildfast fad og fordel svampene ovenpå. Drys med lidt salt og rosmarin og bag i 20-25 minutter.
Server med en klat græsk yoghurt/fromage frais og/eller en frisk salat med syrlige elementer som modspil til retten. Du kan også servere ris til.
Tænd ovnen på 200 grader og skær svampene i skiver. Hæld vandet fra broccolien og purér direkte i gryden. Rør ost, citronskal og -saft og kikærtemel i og smag til med salt og peber. Kom broccolimassen i et mindre ildfast fad og fordel svampene ovenpå. Drys med lidt salt og rosmarin og bag i 20-25 minutter.
Server med en klat græsk yoghurt/fromage frais og/eller en frisk salat med syrlige elementer som modspil til retten. Du kan også servere ris til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar