onsdag den 13. februar 2013

Bagt broccolimos med svampe

Den anden dag kom jeg i tanke om denne lidt anderledes broccolitærte, som jeg postede for et år siden og næsten helt havde glemt. Inspireret heraf besluttede jeg mig for at føre minimalismen videre, så det ikke bare var en tærte uden æg, men også uden bund!
- Er det så overhovedet en tærte? - kunne man fristes til at spørge. Måske ikke (derfor titlen på dette indlæg), men resultatet savnede bestemt ikke noget! :)




Bagt broccolimos med svampe (2 personer):
  • 1 stor broccoli
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl revet ost, fx parmesan, cheddar eller anden kraftig ost
  • 4 spsk kikærtemel (kan erstattes med grahamsmel eller bare hvedemel)
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 tsk revet citronskal
  • salt og peber
  • 2 portobellosvampe (eller ca. 8 champignoner)
  • rosmarin
Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en gryde. Skær imens broccolien (med stok!) i mindre stykker og kom dem i gryden med (kogende) vand og kog dem ca. 8-10 minutter eller til broccolien er mør.
Tænd ovnen på 200 grader og skær svampene i skiver. Hæld vandet fra broccolien og purér direkte i gryden. Rør ost, citronskal og -saft og kikærtemel i og smag til med salt og peber. Kom broccolimassen i et mindre ildfast fad og fordel svampene ovenpå. Drys med lidt salt og rosmarin og bag i 20-25 minutter.


Server med en klat græsk yoghurt/fromage frais og/eller en frisk salat med syrlige elementer som modspil til retten. Du kan også servere ris til.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar