onsdag den 20. februar 2013

Flækærtesuppe med jordskokker og squash

Her kommer en fyldig suppe smækfuld af smag og lækre grøntsager lige til varme sig på i de kolde februardage! :)



Flækærtesuppe med jordskokker (2 personer):

  • 1 løg
  • 2 dl gule flækærter
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 gulerødder
  • 1½ spsk tomatpuré
  • ½ squash
  • 8 medium jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
Hak løg og svits det i olie. Tilsæt flækærter, vand og bouillon og bring i kog. Skær gulerødderne i mindre stykker og tilsæt dem efter 15 minutters tid. 
Fjern ender og mærker fra jordskokkerne og skær dem og squashen i tern. Svits i olivenolie og lidt salt på panden ved jævn varme. Tilsæt hakket hvidløg efter ca. 8 minutter og svits videre et par minutter.
Når flækærterne har kogt ca. 25 minutter vendes tomatpuré og jordskokkefyld i suppen. 
Tilsæt evt. mere vand, hvis flækærterne har suget for meget til sig. Smag til med citronsaft og evt. mere salt. Varm igennem og kog evt. et par minutter ekstra, hvis jordskokkerne ikke er møre endnu. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar