mandag den 11. februar 2013

Grøn salat med karryfløde og ristede hasselnødder

En rest fløde kan anvendes på mange forskellige måder. Eksempelvis kan man komme lidt fløde i suppen (fx denne tomatsuppe eller kartoffel-porresuppe), i pastaen (fx spaghetti carbonara), eller sammen med fisk (som disse hasselnøddepanerede laksestykker i fløde-appelsinsauce) for at bidrage med flødens cremede egenskaber.
Her kommer imidlertid opskriften på en lækker salat med en herlig dressing af fløde tilsmagt med karry! 




Grøn salat med karryfløde og ristede hasselnødder (tilbehør til 2 personer):

  • 1 håndfuld hasselnødder
  • ca. 5 blade mini-romainesalat 
  • 2 tynde gulerødder
  • timian og salt
  • 1 stænk citronsaft
  • 1 æble
  • 1½ spsk fløde
  • 1/4 tsk honning
  • ½ tsk karry
  • salt
Rist hasselnødderne på en varm, tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Gnub skallerne (nogenlunde) af og hak dem groft.
Skær romainesalaten i grove stykker og æblerne i tynde både. Skår gulerødderne i små, tynde stave og rist dem på panden 3 minutter i olivenolie med timian og lidt salt. De skal stadig have bid. Stænk dem med lidt citronsaft.
Rør fløde, honning og karry sammen og smag til med salt. Anret romainesalaten på en tallerken/fad og fordel æblebåde og gulerødder ovenpå. Dryp flødedressingen over og drys med hasselnødder.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar