søndag den 24. februar 2013

Madpakkeboller med durum

Disse boller har en dejlig fyldig og let sej karakter, som egner sig godt som en lille sandwich på madpakken, men de er nu også glimrende med en skive ost til morgenmad! ;) Velbekomme.



Madpakkeboller med durum (10-12 stk.):

  • 25 g gær
  • 2 gode tsk groft salt
  • ½ tsk sukker eller honning
  • 5 dl vand
  • 2 dl (grovvalsede) havregryn
  • 2 dl durummel
  • 2 dl grahamsmel
  • 3 dl hvedemel
Smuldr gæren i en stor dejskål og rør den sammen med salt og sukker/honning så den 'smelter' og bliver flydende. Rør vandet i og derefter resten af ingredienserne i rækkefølge efter ingredienslisten lidt efter lidt. Dejen er tyk og sej, men stadig klistret og skal ikke æltes. Stil den til hævning 2-3 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl og sæt bollerne på en bageplade med en våd ske. Bag dem ca. 20 minutter ved 210 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar