søndag den 10. marts 2013

Citrongræssirup

Citrongræs er en hyppig ingrediens i det thailandske køkkens væld af gryderetter - men hvad kan man lige bruge sådan et par stilke til udover det?
Jeg besluttede at koge en simpel sirup af et par citrongræsstilke, som jeg havde fået, og nu synes anvendelsesmulighederne uendelige: Brug siruppen på pandekager, ost, is eller græsk yoghurt, i teen, i salater, marinader eller kager!
Citrongræssirup (ca. 2 dl):
  • 2 stilke citrongræs
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 1½-2 spsk citronsaft
Skær enderne af citrongræsstilkene og fjern det yderste lag. Hak resten fint og kom dem i en lille kasserolle med vand og sukker. Lad det små koge i 15 minutters tid eller til der er ca. 2 dl tilbage og rør så citronsaft i. Prøv konsistensen ved at komme en smule af siruppen på en kold ske. Hvis den virker for tyk, kan der tilsættes en smule vand, eller hvis den er for tynd kan du lade den koge lidt længere. (NB siruppen bliver noget tykkere efter den er afkølet helt, så kalkuler også med det!) Smag ved samme lejlighed, om du synes, den skal være mere syrlige og tilsæt evt. mere citronsaft derefter, men pas på ikke at drukne den milde smag fra citrongræsset. 
Lad siruppen køle let af og hæld den så gennem en si. Opbevar den i et glas eller en flaske på køl. Den kan nok holde sig ca. 1 måned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar