onsdag den 6. marts 2013

Italienske luksus-bønneboller i tomatsauce

Denne ret er et forsøg på at fremstille nogle vegetariske 'kødboller', som har en konsistens, hvor der også er lidt at tygge på samt masser af smagsnuancer fra forskellige lækre ingredienser. Velbekomme! :)



Note: Min egen version af disse bønneboller havde desværre lidt tendens til at falde fra hinanden (men smagte bestemt ikke dårligere af den grund!), så jeg har i denne opskrift forsøgt at justere ingredienserne, så de forhåbentlig hænger bedre sammen!

Italienske luksus-bønneboller i tomatsauce (2-3 personer):
  • 1 + 1 løg
  • 3 + 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 medium gulerod
  • ca. 75 g champignoner
  • 2 tsk oregano og paprika
  • salt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 3 håndfulde havregryn
  • 1 æg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk honning
  • ½ liter vand
  • Spaghetti/pasta efter ønske
Hak 1 løg og 3 fed hvidløg. Skær guleroden i bittesmå tern, svampene lidt større, og hak chilien fint. Svits disse ingredienser i olivenolie og lidt salt 3 minutters tid (de skal stadig have bid) og hæld al overskydende væde fra.
Kom bønnerne i en skål og purér dem groft med en stavblender. Rør de svitsede grøntsager, havregryn og æg i sammen med oregano og paprika. Lad farsen stå og trække lidt, mens du tilbereder tomatsaucen. Hak det andet løg og 2 fed hvidløg og svits dem i olivenolie. Tilsæt hakkede tomater, et godt drys oregano, vand og honning og smag til med salt. Purer saucen med stavblenderen og lad den stå og simre.
Sæt din favoritpasta over. Form imens bønnefarsen til små (ca. 3 cm i diameter) kugler og steg dem på panden i lidt olie. Kom dem forsigtigt i tomatsaucen lige inden servering.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar