lørdag den 2. marts 2013

Pumpkin Pie med raw bund (uden tilsat sukker)

Denne kage er inspireret af raw food med en bund lavet af mandler og valnødder blendet med dadler, som ikke bages, men blot presses sammen i en kageform. Fyldet er ganske vist ikke raw, men er til gengæld sødet kun med dadler (og en anelse vanillesukker).
Resultatet er en dejlig sød kage med smæk fra en række julekrydderier, som går dejligt i spænd med en klat syrnet mælkeprodukt. Velbekomme! :)




Pumpkin Pie med raw bund (uden tilsat sukker) (5-6 personer):

Bund:

  • 50 g valnødder
  • 50 g mandler
  • 200 g udstenede dadler (både friske og tørrede kan bruges)
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 pinch salt
Kom alle ingredienser i et lille blenderglas (jeg gjorde det af to omgange) og blend til næsten rasplignende struktur. Test om massen kan hænge sammen ved et tage en lille klump og trykke dem sammen mellem to fingre. Hvis den virker for løs kan du tilsætte et par dadler mere. Beklæd en lille kageform med bagepapir (jeg brugte et ca. 20x15 cm ovnfad) og hæld massen her ud i. Spred den ud og tryk den sammen med fingrene. Sørg for at lave en lille (ca. 2-3 cm) kant hele vejen rundt. Stil bunden på køl, mens fyldet tilberedes.

Fyld:
  • 4 dl kogt/bagt og pureret butternut squash eller hokkaidogræskar
  • 50 g dadler
  • 1 dl skyr/kvark/fromage frais/græsk yoghurt + ekstra til servering
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 3/4 tsk nelliker
  • 3/4 tsk allehånde
  • 1 tsk vanillesukker
  • evt. pynt: lidt revet mørk chokolade eller valnødder
Kom dadler og nogle skefulde græskarpuré i blenderen og blend til en glat konsistens. Rør dadelpuréen sammen med alle de øvrige ingredienser og hæld fyldet i den afkølede tærtebund. Pynt evt. med lidt chokolade eller valnødder. Stil tærten tilbage på køl og lad den sætte sig et par timer. Tag den ud et kvarters tid før servering og server med det foretrukne syrnede mælkeprodukt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar