lørdag den 25. maj 2013

Blomkålssalat med linser og kærnemælksdressing

Denne lækre, mættende salat kan både bruges som tilbehør og som ret i sig selv med godt brød til, fx til en dejlig sommerfrokost. Velbekomme! :)



Blomkålssalat med linser og kærnemælksdressing (frokost til 3, tilbehør til 4):
  • 1 dl grønne linser
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • 3/4 blomkålshoved
  • 1 forårsløg
  • 5 spsk kærnemælk
  • ½ spsk hyldeblomstsaft (eller ½ tsk honning)
  • 3 tsk citronsaft
  • salt og peber
Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i ca. 15 minutter eller til de er møre, men stadig faste. Hæld overskydende vand fra, kom linserne i en lille skål og vend med olie og eddike samt et drys salt.
Skær blomkål i mundrette stykker og fordel dem i et salat fad. Fordel linserne ovenpå og top med forårsløg i tynde ringe. Rør kærnemælk sammen med hyldeblomst- og citronsaft og smag til med en knivspids salt og peber. Dryp dressingen over salaten og server. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar