lørdag den 11. maj 2013

Skvalderkålspesto med hasselnødder

Det pibler frem alle vegne lige nu med alverdens grønne vækster - heriblandt skvalderkålene, som gror i massevis i skovbunden og folks haver. Her kommer opskriften på den lækreste pesto med ristede hasselnødder, som kan smøres på brødet, vendes med pasta eller kylling, bruges som dip eller dressing en salat. Velbekomme! :)



Skvalderkålspesto med hasselnødder (ca. 1-1½ dl):
  • 25 g klargjort skvalderkål (helst de unge, friske skud)
  • 60 g hasselnødder
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g parmesan/pecorino el.lign.
  • 4 spsk olivenolie
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk citronsaft
  • evt. 1 knsp. salt
Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, til de tager farve og dufter. Lad dem køle lidt ned og gnid så de løse skaller af. Nip stilkene af skvalderkålene og hak dem, hvidløg og ost let. Kom alle ingredienser i minihakkeren eller et lille blenderglas og blend til pestokonsistens - du kan lave den grovere eller finere, som du foretrækker den. Smag om der skal lidt salt i (jeg syntes selv at osten var nok) og tilsæt evt. mere olie eller vand, hvis du vil have pestoen mere flydende i konsistensen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar