mandag den 19. august 2013

Pizza med kartoffel, spegeskinke og saltmandler

Denne pizza er nok den flotteste jeg nogensinde har tilberedt! Ingredienserne klæder bare hinanden perfekt på alle tænkelige måder; farver, smage og konsistenser. Prøv den! ;)



Pizza med kartoffel, spegeskinke og saltmandler:

  • ½ pk gær
  • 2 dl lunkent vand
  • ½ spsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • hvedemel (evt. halvt durummel) til det passer
    -
  • ½ dåse hakkede tomater
  • oregano
  • 2 store kartofler i tynde, tynde skiver
  • olivenolie
  • ca. 5 skiver spegeskinke/serrane el.lign.
  • 10 sorte oliven
  • 1 håndfuld saltmandler
  • en håndfuld friske basilikumblade
  • ca. 100 g revet ost
  • 30 g gedefriskost (kan evt. udlades eller erstattes med en god fed feta)
Rør gæret ud i vandet og kom olie og salt i. Rør nu mel i lidt ad gangen til dejen kan samles til en lækker og smidig sag på køkkenbordet. Tænd ovnen på 225 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Rul dejen (som ikke rigtig behøver at hæve) ud til en tynd rul cirkel og kom den på bagepladen. Smør de hakkede tomater ud herpå og drys med oregano og revet ost. Fordel kartoffelskiverne i et tæt lag ovenpå, pensl med med en lille smule olivenolie og drys med salt. træk skinken i mindre stykker og fordel dem på pizzaen sammen med oliven. Bag pizzaen ca. 15 minutter og top med mandler, grofthakket/plukket basilikum og smuldret gedeost. Bon apetite!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar