søndag den 1. september 2013

Laksesalat (til fx pandekager eller bruschetta)

Denne laksesalat er virkelig delikat og iøjnefaldende, men kræver et minimum at tilberede. Server den som fyld i pandekager eller på sprøde bruschettas som appetizer! Velbekomme :)


Laksesalat (nok til fyld til ca. 10 pandekager):

  • 250 g røget laks
  • 1 stor porre
  • 2 tomater
  • 2 dl yoghurt/cremefraiche/skyr (evt. en blanding)
  • 1½ spsk sød mangochutney
  • 1½ tsk sød sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille nip salt
Skær porren i tynde ringe og damp dem møre i få minutter i en gryde med en smule vand i bunden. Lad dem dryppe og køle helt af. Skær tomaterne i tern og klip lakseskiverne i mundrette bidder. Rør yoghurt, mangochutney, sennep og citronsaft sammen til en dressing og smag til med lidt salt. Den må endelig ikke få for meget, da laksen er salt i sig selv. Rør dressingen sammen med laks og grøntsager og opbevar på køl ind til servering.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar