tirsdag den 24. september 2013

Pak choy-wok med aubergine, ingefær og sesam

Pak choy er en kinesisk bladgrøntsag, der minder om en blanding mellem kinakål og spinat. Den har en mild, lidt sødlig smag, og så bevarer den en lækkert bid også efter den er tilberedt. Her i Frankrig kan man købe dem i supermarkederne, men hjemme i Danmark skal man nok ind hos i et af de asiatiske købmænd. Her kommer en lækker wokret med aubergine og gulerødder tilsmagt med ingefær, hvidløg og sesam og toppet af cashewnødder. Velbekomme! :)


Pak choy-wok med aubergine, ingefær og sesam (2 personer):

  • 3 store pak choy ( ca. 500 g)
  • 1 stor aubergine
  • 2-3 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 god spsk sesamfrø
  • 1,5 tsk honning
  • soya
  • saltede cashewnødder (alternativt peanuts)
Hak hvidløg og ingefær fint og svits i olie en wok eller stor gryde. Skær auberginen i kvarte skiver og kom dem ved med en smule salt. Tilsæt gulerødder i halve skiver efter 3 minutters tid og svits til auberginen er næsten mør. Skyld imens pak choy og skær dem i grove stykker. Kom dem i wokken sammen med sesamfrø og honning. Smag til med soya og server retten med cashewnødder på toppen og nudler.



2 kommentarer: