torsdag den 24. oktober 2013

Chili Con Carne med kanel og mørk chokolade

Denne store gryde med den lækreste chili con carne blev lavet da vi fik gæster en aften og den vakte stor begejstring! Den lette sødme fra kanel og mørke dybde af mørk chokolade giver en fantastisk smag, som er svær at sammenligne med noget. Prøv det! ;)



Chili con carne med kanel og mørk chokolade (5-6 personer):
  • 2 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 800 g hakket oksefars
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse røde kidneybønner (eller ca. ½ liter)
  • ½ spsk spidskommen
  • 1,2 tsk kanel
  • Chili/cayennepeber efter smag
  • 40 g mørk chokolade (behøver ikke være af den dyre slags)
  • salt
  • Ris og cremefraiche el.lign. til servering
Hak løget og svits det i olie. Tilsæt hvidløg og oksefars og brun den. Kom hakkede tomater og tomatpuré ved og brin det i kog. Skær gulerødder og peberfrugter i tern og squashen i kvarte skiver. Kom dem i gryden med krydderier og kidneybønner og lad det hele simre 10 minutters tid. Bræk chokoladen i stykker og rør dem ud i gryden. Smag til med salt og server med ris og en klat cremefraiche eller græsk yoghurt. 





'

1 kommentar: