mandag den 11. november 2013

Blomkålshummus (lowcarb)

Tidligere på året forsøgte jeg mig med en gulerodshummus, hvor ca. halvdelen af kikærterne var skiftet ud med gulerødder. Her er kikærterne imidlertid helt forsvundet til fordel for en lækker omgang bagt blomkål, som er blendet til en herlig lowcarb hummus med tahin og citron! Velbekomme :)



Blomkålshummus (lowcarb):
  • 1 stort blomkål
  • 2½ spsk tahin
  • ca. 1½ spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • Evt. et enkelt fed hvidløg
  • ca. ½ tsk salt
Del blomkålet i mindre buketter (fjern det groveste af stokken) og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter eller til blomkålen er mør og har taget lidt farve. Lad det køle af 10 minutters tid (du kan evt. løfte bagepapiret med blomkål ud af den varme plade) og blend så massen glat - jeg brugte en stavblender. Rør olivenolie, tahin, salt og citonsaft i og smag, om du synes der skal mere i af nogle af delene. Hvis du vælger at tilsætte hvidløg også, anbefaler jeg at lade hummusen stå og trække en tid på køl så hvidløgssmagen kan 'blende ind' og blive knapt så gennemtrængende.

TIP: Prøv også at krydre med fx spidskommen, paprika eller karry - eller en blanding!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar