søndag den 5. januar 2014

Bagt lakseside med jordskokker og cava

Hovedretten nytårsaften var den skønneste lakseside, der blev bagt på et leje af jordskokker og forårsløg overhældt med fløde og cava. Velbekomme! :)


Bagt lakseside med jordskokker og cava (4 personer):

  • 1 fersk lakseside (ca. 800 g)
  • 750 g jordskokker
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 dl fløde
  • 2 dl cava, brut, champagne eller hvidvin
  • limesaft
  • salt og peber
Fjern ender og øjne/mærker fra jordskokkerne, men lad i øvrigt skrællen sidde. Kog dem i letsaltet vand ca. 10 minutter eller til de er næsten helt møre. Hæld kogevandet fra, men gem ca. 1,5 dl. Snit forårsløgene i skrå skiver af ca. 4 cm længde og fordel dem i et ovnfast fad sammen med jordskokkerne. Giv dem et drys salt og hæld cava, fløde og kogevand ved. Læg laksesiden ovenpå med skindsiden ned og dryp den med rigeligt limesaft. Drys med salt og peber og bag ca. 30 min. ved 200 grader eller til laksen er gennemstegt - men giv den endelig ikke for meget!

Serveres med frisk pasta eller bagte kartoffelbåde og en frisk salat.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar