onsdag den 15. januar 2014

Sellerisuppe med karry og sur-sødstegte porrer

Så kom sneen endelig over os - om bare for en stund. I hvert fald er det suppevejr og jeg lavede derfor denne nemme sellerisuppe, der har fået et ordentligt skud karry rundet af med kokosmælk og tyndtskårne porrer stegt med mangochutney på toppen. Velbekomme! :)


Sellerisuppe med karry og sur-sødstegte porrer (6-7 personer):

  • 1 stor knoldselleri
  • 1½ liter vand
  • 1½ bouillonterning
  • 2,5 cm frisk ingefær
  • 3 store fed hvidløg
  • 1½ spsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 1 lille dåse kokosmælk (ikke light)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 porrer
  • 2 spsk mangochutney
  • en squeeze citronsaft
  • salt
Skræl sellerien og skær den i store tern. Kom dem i en stor gryde med vand, bouillon og hakket ingefær og hvidløg. Lad det koge 15-20 minutters tid, eller til sellerien er mør, og purer med en stavblender. Rør kokosmælk, karry og paprika i, smag til med salt og juster evt. konsistensen med mere vand. Vær opmærksom på at suppen har tendens til at sprutte efter den er blevet pureret, så læg enten låg på eller rør konstant for ikke at blive ramt af de brændende klatter (jeg taler af bitter erfaring! ;) ).
Imens suppen koger, skæres porrerne i tynde ringe, der ristes på panden i en smule olivenolie og et drys salt, til de er faldet sammen. Vend mangochutney og citronsaft i og server porrerne som topping til sellerisuppen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar