søndag den 23. februar 2014

Små morgenmads-lakridstærter med yoghurt- og blåbærfyld

Morgenmadsforkælelse på højt plan, men med lavt kalorieindhold? Ja tak! :) Disse små tærter med havre og mandler holdes sammen af pureret banan og har fået et lækkert pift af lakrids. Som fyld en cremet drænet yoghurt med blåbær og citronskal. Virkelig en skøn morgenmad at stå op til! Velbekomme :)



Morgenmadslakridstærter med yoghurt- og blåbærfyld (2 stk.):

Bunde:
  • ½ mellemstor banan
  • 2 tsk lakridspulver
  • 2 tsk malede hørfrø
  • 1 dl havregryn (jeg bruge finvalsede)
  • 14 mandler
  • 1 pinch salt
Hak mandlerne fint og purer bananen i et lille blenderglas eller med en stavblender. Der må helst ikke være nogen klumper. Rør lakridspulver, salt og hørfrøpulver i mosen og herefter mandler og havregryn. Fordel dejen i to små, let smurte tærteforme eller ramekiner af ca. 10-12 cm diameter idet du trykker dejen godt sammen med fingrene eller en ske og former kanterne. Bag bundene ca. 10-12 minutter ved 200 grader. Vend dem ud af formene og lad dem køle af på en rist. Hvis du bage bundene dagen i forvejen, kan du evt. lige riste dem på brødristeren, så de bliver sprøde igen.

Fyld:
  • 3 dl yoghurt naturel
  • ca. 75 g blåbær
  • revet skal af en halv økocitron
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk agavesirup (eller flydende honning eller andet sødemiddel)
Dræn yoghurten i tre kaffefiltre sat inden i hinanden over fx et stort vandglas, ca. 2-3 timer, eller til ca. 1 dl væde er dryppet fra. Gem yoghurten på køl ind til anretning: mos bærrene sammen med yoghurten med en gaffel og rør citronsaft, agavesirup og citronskal (gem en smule til pynt) i og lad det stå og trække smag lidt, gerne en halv times tid. Fordel yoghurtcremen i tærteskallerne og pynt med citronskal og bær. Server straks!






2 kommentarer:

  1. Åh, denne ser jo fantastisk ut! Kan sikkert også lages som en pai! :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt sikkert! Og det er altså virkelig en skøn morgenmads-forkælelse! ;)

      Slet