lørdag den 29. marts 2014

Raw blåbær-abrikostærte til én heldig person

Denne smukke, single-serving raw blåbær-abrikostærte kan, modsat hvad man skulle tro, faktisk bikses sammen i en håndevending! Til bunden blendes mandler, peanuts og soltørrede abrikoser, der presses direkte i en lille tærteform, der straks efter fyldes af en dejlig creme på blåbær, banan og en smule kokosfiber. Toppet med hele blåbær og - velkommen til himmerige! :)


Raw blåbær-abrikostærte (1 prs.):
  • 3 store soltørrede abrikoser (den mørke, usvovlede slags)
  • 1-2 spsk æblemost
  • 1 spsk saltede, ristede peanuts (eller rå, usaltede + et lile nip salt, for en strikt raw tærte)
  • 1 spsk mandler
  • ½ stor banan eller 3/4 almindelig
  • 50 g blåbær
  • 1½ tsk kokosfibre (alternativt 2 tsk kokosmel eller 1 tsk kokosolie) + lidt ekstra til pynt
Skær abrikoserne i lidt mindre stykker og sæt dem i blød i æblemost, mens du finder resten af ingredienserne. Kom mandler og peanuts i et lille blenderglas/minihakker og puls til de er som store brødkrummer. Tilsæt abrikoserne (drik den overskydende æblemost) og blend igen til massen begynder at klumpe lidt sammen. Kom den i en lille tærteform beklædt med bagepapir eller madfilm og pres den godt sammen med fingrene, idet du former den op ad kanterne.


Blend banan, de fleste blåbær og kokosfibre til en glat puré og hæld den i tærtebunden. 


Pynt med de sidste blåbær og et lille drys kokosfibre. Sæt tærten i fryseren ind til servering. Tag den da op 10 minutters tid, inden du sætter tænderne/gaflen i den. 









Ingen kommentarer:

Send en kommentar