mandag den 28. april 2014

Yoghurt-scones med appelsin og hvid chokolade

Dette er mit første forsøg med scones, og jeg blev helt tilfreds med resultatet; en lækker tæt og svampet krumme med lidt bid af appelsin og sødmefuld cremet hvid chokolade. De er svære at holde nallerne fra, når de først er kommet ud af ovnen - så er I advaret! ;) Velbekomme :)



Yoghurt-scones med appelsin og hvid chokolade (16 stk.):
  • 100 g hvid chokolade (jeg brugte Lindt Stratiacella)
  • 2 små økoappelsiner
  • 2 spsk kokosolie, smeltet
  • 60 g flydende honning (jeg brugte citronhonning fra Jakobsen)
  • 2,5 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 130 g havregryn, kværnet til pulver i blender eller kaffekværn
  • 270 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
Hak chokoladen groft og riv det yderste lag af skallen på appelsinerne fint. Skær dem over og pres saften ud. Rør den sammen med kokosolie, honning, yoghurt, appelsinskal og salt. Tilsæt hvid chokolade. Bland hvedemel, havremel og bagepulver i en anden skål og  vend det i de våde ingredienser, til det lige er blandet. Del dejen (some er meget klistret) i to dele og kom den ene halvdel på en bageplade med bagepapir i en flad cirkel på ca. 22 cm Ø. Drys med lidt mel og skær dejen i 8 stykker. Bag dine scones i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag dem da ud, gentag udskæringen og sæt dem ind igen yderligere 5 minutter. Læg de bagte scones på en rist og gentag med den anden halvdel af dejen. 
Nyd dem lune med en varm kop te!






4 kommentarer:

  1. Super lækkert - god idé med orange og choko i.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det giver et herligt lille twist med appelsinsmagen, som jeg er helt tosset med! :)

      Slet
  2. mmh jeg har lige bagt dem, de er virkeligt lækre!

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre! Mine forsvandt også på mystisk vis samme dag, de var bagt ;)

      Slet