torsdag den 22. maj 2014

Grønne asparges med hindbær, melon og syltet laks

Nok måske sommerens smukkeste salat! Den syltede laks, der smager lidt som en mellemting mellem sushi og røget laks, er også virkelig et hit, og tilmed utroligt nemt at tilberede. Det er bestemt ikke sidste gang det er på menuen hos mig! Velbekomme :)




Grønne asparges med hindbær, melon og syltet laks (1 person):

Syltet laks (giver mere end én portion - brug fx resten sammen med nogle små blinis/pandekager eller avocado):

  • 2 lakseportioner (ca. 200-250 g)
  • 1 spsk sukker
  • 1 lille spsk salt 
  • saft af en halv citron
Bland sucker og salt på en tallerken og vend lakseportionerne heri. Pres citronen over og pak laksestykker inkl. det meste saft tætsluttende ind i plasticfilm. Læg dem på køl 4 timers tid. 
Ved servering skylles laksen for overskydende salt/sukkerlage og skær i mundrette bidder.

Salat:
  • ca. 300 g grønne asparges
  • 100 g friske hindbær
  • 1/4 honningmelon
  • 2-3 spsk hytteost
  • halvdelen af den syltede laks
Kog aspargesene 2-3 minutter i letsaltet vand og damp dem tørre. Skær imens melonen i store tern. Anret alle ingredienserne flot på en tallerken og top med ldit friskkværnet peber. Server straks!









1 kommentar:

  1. Ja sikke da en smuk og lækker sommer salat - lige til at hapse! Mums!

    SvarSlet