Grønne asparges med hindbær, melon og syltet laks (1 person):
Syltet laks (giver mere end én portion - brug fx resten sammen med nogle små blinis/pandekager eller avocado):
- 2 lakseportioner (ca. 200-250 g)
- 1 spsk sukker
- 1 lille spsk salt
- saft af en halv citron
Bland sucker og salt på en tallerken og vend lakseportionerne heri. Pres citronen over og pak laksestykker inkl. det meste saft tætsluttende ind i plasticfilm. Læg dem på køl 4 timers tid.
Ved servering skylles laksen for overskydende salt/sukkerlage og skær i mundrette bidder.
Salat:
- ca. 300 g grønne asparges
- 100 g friske hindbær
- 1/4 honningmelon
- 2-3 spsk hytteost
- halvdelen af den syltede laks
Kog aspargesene 2-3 minutter i letsaltet vand og damp dem tørre. Skær imens melonen i store tern. Anret alle ingredienserne flot på en tallerken og top med ldit friskkværnet peber. Server straks!
Ja sikke da en smuk og lækker sommer salat - lige til at hapse! Mums!
SvarSlet