onsdag den 28. maj 2014

Krydret bradepandekage med græskar og bagt ricotta-top

I torsdags var det ifølge ordningen blevet min tur til at have kage med til kor, og det blev til denne fedtfattige, lækkert krydrede sag med græskar og en skøn cheesecake-agtig top med ricotta og citron! Velbekomme :)



Krydret bradepandekage med bagt ricotta-top (ca. 20-25 personer):
  • 500 g butternut squash eller sweet potato (vægt uden skræl) eller hokkaidogræskar (kan bruges med skræl)
  • 4 dl æblejuice
  • 1 dl kvark, skyr el.lign.
  • 4 store æg
  • 300 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • 3 tsk ingefær
  • 1 tsk nellike
  • 2 tsk kardemomme
  • 400 g mel
Skræl butternut squashen og skær den i store tern. Kog dem møre i 3 dl æblejuice, ca. 15 minutter. Næsten al juicen vil/skal fordampe undervejs. Purér med en stavblender og lad det køle let af.
Pisk imens æg og sukker til en luftig masse. Pisk den sidste dl æblejuice og kvark i butternut squash-puréen og hæld herefter blandingen i æggemassen under omrøring. Bland krydderier, salt, bagepulver og natron med melet og pisk det i de våde ingredienser lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt (medium) bradepande og bag 20 minutter ved 200 grader. Forbered imens toppingen.

Ricotta-top:
  • 250 g ricotta (et bæger)
  • 150 g kvark
  • saft og fintrevet skal af en stor halv økocitron
  • 4 spsk honning (jeg brugt Jacobsen citronhonning)
  • 1 stort æg
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1,5 tsk ingefær
Pisk alle ingredienserne sammen til en glas creme (rør evt. først majsstivelsen ud i lidt af kvarken for at undgå klumper) og hæld den oven på kagen efter de første 20 minutters bagetid. Bag yderligere 10 minutter og lad kagen køle helt af inden servering. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar