Krydret bradepandekage med bagt ricotta-top (ca. 20-25 personer):
- 500 g butternut squash eller sweet potato (vægt uden skræl) eller hokkaidogræskar (kan bruges med skræl)
- 4 dl æblejuice
- 1 dl kvark, skyr el.lign.
- 4 store æg
- 300 g sukker
- 1 tsk salt
- 2,5 tsk bagepulver
- 1,5 tsk natron
- 1 spsk kanel
- 3 tsk ingefær
- 1 tsk nellike
- 2 tsk kardemomme
- 400 g mel
Skræl butternut squashen og skær den i store tern. Kog dem møre i 3 dl æblejuice, ca. 15 minutter. Næsten al juicen vil/skal fordampe undervejs. Purér med en stavblender og lad det køle let af.
Pisk imens æg og sukker til en luftig masse. Pisk den sidste dl æblejuice og kvark i butternut squash-puréen og hæld herefter blandingen i æggemassen under omrøring. Bland krydderier, salt, bagepulver og natron med melet og pisk det i de våde ingredienser lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt (medium) bradepande og bag 20 minutter ved 200 grader. Forbered imens toppingen.
Ricotta-top:
- 250 g ricotta (et bæger)
- 150 g kvark
- saft og fintrevet skal af en stor halv økocitron
- 4 spsk honning (jeg brugt Jacobsen citronhonning)
- 1 stort æg
- 1 spsk majsstivelse
- 1,5 tsk ingefær
Ingen kommentarer:
Send en kommentar