fredag den 16. maj 2014

Lowcarb fiskeburger i broccolibolle

Her kommer en lækker fiskeburger med orientalske smagstoner serveret i en svampet lowcarb broccoli-bolle med mangochutney og skyr. Den smager desuden også virkelig godt, ja næsten bedre, kold, så server den også som frokostanretning eller forret (i mindre portioner)! Velbekomme :)


Broccoli-boller (6 halve):
  • 1 broccoli
  • 2 æg
  • 3 spsk kværnede sesamfrø
  • 1,5 spsk HUSK
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
Del broccolien i mindre buketter og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og purér broccolien mere eller mindre groft alt efter hvor meget struktur, du ønsker. Rør de resterende ingredienser i og sæt 6 flade 'boller' på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne ca. 20 minutter ved 200 grader.

 
Orientalske fiskebøffer (ca. 6 stk.):
  • 400 g færdigrørt fiskefars
  • 1 lille rød peberfrugt eller en snackpeber
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk citron- eller limesaft
  • 2 tsk karry
Hak rødløg og hvidlød fint og skær peberfrugten i små tern. Rør alle tre dele sammen med fiskefars og de resterende ingredienser og lad farsen stå og trække smag en times tid på køl. Steg 5-6 store flade bøffer af den og server med broccoliboller, mangochutney og en klat skyr eller lignende.





1 kommentar:

  1. Det ser så lækkert ud ;-) Tak for inspiration!
    Kh Cathrine Koefoed, yogalærer og yogablogger på www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet