fredag den 8. august 2014

Hjemmelavet brownie-is

Jeg har købt en lillebitte og meget billig ismaskine i Føtex, som kan lave én (stor) portion is ad gangen, og måske ikke virker helt perfekt, men jeg er alligevel ret henrykt! ;) Forleden blev det således til denne kakao-yoghurtis rørt med en god portion krummer fra en bradepande med brownies. Andre slags kagekrummer og -rester kan naturligvis også bruges. Velbekomme!


Hjemmelavet brownie-is (2 portioner):

  • 2,5 dl yoghurt, skyr etc.
  • 2 spsk kakao
  • 1,5 spsk af dit foretrukne sødemiddel
  • ca. 1,5 dl brownie-krummer (løspakket) eller andre smuldrede kagerester
  • evt. friske bær, kokosflager eller hakket chokolade til servering
Metode 1: 
Rør yoghurt, kakao og sødemiddel sammen og hæld det i ismaskinen efter brugsanvisningens forskrifter. Når isen har softice-konsistens røres brownie-krummerne i, og ønskes en fastere konsistens, kan du fryse isen yderligere i fryseren.

Metode 2: 
Er du ikke den heldig ejer af en ismaskine, kan du forsøge dig med at fryse ismassen (yoghurt, kakao og sødemiddel) i en beholder i fryseren og røre grundigt i den med en gaffel hver halve time, til den har softice-konsistens for herefter at vende kagekrummerne i. ELLER du kan blande det hele fra starten og fryse isen i ispindeforme! Det har jeg tænkt mig at afprøve ved lejlighed i hvert fald.

Server i flotte glas med ønsket pynt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar