Blommekompot med kanel, vanille og nelliker (ca. 2 marmeladeglas):
- ca. 1,5 kg blå eller røde blommer (vægt med sten)
- 2-3 spsk agavesirup
- 2 kanelstænger
- 1 tsk hele neillker
- 0,5 tsk vanillepulver eller en vanillestang
- sødemiddel efter smag
Skær blommerne i halve og fjern stenene. Skær blommekødet i både og kom dem i en gryde med en lille bitte sjat vand i bunden sammen med agavesirup, kanel, nelliker og vanille. Lad det koge ved svag til jævn varme og rør jævnliget ind til blommerne er kogt ud til en grød. Lad kompotten køle af i gryden med krydderierne i. Fisk krydderierne op inden kompotten hældes på skoldede glas.
Som nævnt har jeg allerede gjort mig en masse forestillinger om, hvordan kompotten kan bruges:
1) Som topping på skyr
2) Som tilbehør til ost, fx en vesterhavsost eller en gorgonzola
3) I en blommetrifli; kompotten anrettes i et dessertglas lagvis med en opbagt vanillecreme og måske nogle knuste mandelbiscotti.
4) Som dessert sammen med en mørk chokolademousse
5) Som tilbehør til fjerkræ; kalkun, kylling, and..
6) Som fyld i en blommetærte
7) Som fyld i konfekt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar