Raspberry Meringue Pie med lakridsmarcipanbund:
Bund:
- 200 g marcipan
- 40 g finthakkede mandler
- 1 stort æg
- saft og skal af en lille økocitron (på størrelse med en lime)
- 0,5 tsk vanillepulver
- 2 spsk lakridspulver (jeg bruger bare en fra Tiger)
Fyld:
- 250 g hindbær (jeg brugte frosne), der har fået et hurtigt opkog og er kogt ud til ensartet mos
- 2 æggeblommer
- 1 dåse kondenseret mælk
- saft af to små citroner (eller en almindelig)
- 2 æggehvider
- 3/4 dl sukker
- 0,5 tsk æblecidereddike eller 1 tsk citronsaft
Riv marcipanen groft og rør den godt sammen med æg, mandler, citronsaft og -skal, vanille og lakrids. Spænd et stykke bagepapir over bunden i en springform og fordel den bløde marcipanmasse heri med en våd ske. Sørg for at brede den helt fladt ud og lav en ca. 2 cm høje kant hele vejen rundt. Prik bunden og forbag den 10 minutter ved 200 grader.
Kom den kondenserede mælk i en skål og tilsæt saften af de to citroner under piskning. Tilsæt hindbærmos og æggeblommer og pisk godt. Hæld blandingen gennem en si for at fjerne hindbærkernerne (det kan fremskynde processen lidt at røre med et piskeris i sien imens det løber igennem). Hæld hindbærcremen i den forbagte bund og bag 15 minutter ved 180 grader.
Pisk imens æggehviderne stive og tilsæt herefter sukkeret lidt ad gangen under piskning, til du får en sej blank guf-agtig masse. Vend eddiken i og fordel marengsen oven på hindbær cremen. Bag yderligere 20 minutter til marengsen har taget lidt farve. Du kan evt. lige grille den lidt de sidste minutter for et final touch.
Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Sikke lækkert, det ser ud! :-)
SvarSletKh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk
Det ser virkelig lækkert ud. Opskriften gemt til en passende lejlighed. Måske jeg selv skal opdigte lejligheden, for den skal snart afprøves.
SvarSlet