søndag den 15. februar 2015

Cremet ratatouille-fad med hytteost

Jeg har lavet ratatouille utallige gange og på mange forskellige måder; i ovn, i gryde etc. Her har jeg nærmest lavet en slags ratatouillelasagne ved at lægge grøntsagerne i lag med en cremet tomatsauce og en æggeblanding med hytteost. Et herlig vegetarisk måltid! Velbekomme :-)



Cremet ratatouille-fad med hytteost (2-3 personer):
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 3-4 gulerødder
  • ca. 300 g røde og gule (snack)peberfrugter
  • 250 g hytteost
  • 3 spsk skyr eller cremfraiche
  • 2 store æg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 fed hvidløg, fintrevet/hakket
  • 1 dl piskefløde
  • salt
Skær squash, aubergine og gulerødder i tynde skiver og peberfrugterne i strimler. Rør æg, skyr og hytteost sammen med salt i en skål. Rør hakkede tomater, hvidløg og tomatpuré med fløde i en anden skål og smag til med salt.
Kom lidt af tomatsaucen i bunden af et lasagnefad/lille bradepande (ca. 35 x 22 cm) og læg et lag af grøntsagerne ovenover. Gentag proceduren til du ikke har mere af nogen af delene, men tilføj halvvejs et lag med hytteost-blandingen og top også 'lasagnen' med den.
Bag ca. 45-50 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader, eller til grøntsagerne (især auberginerne!) er møre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar