fredag den 13. februar 2015

Smuk vegetartallerken

Som med de allerfleste grøntsager gælder det også for rødbeder, at intensiteten og sødmen i smagen vinder forbløffende meget ved at blive bagt i ovnen. Vendt i lidt olie og gavmildt saltet kunne jeg sagtens bare spise dem som aftensmåltid, men de blev alligevel akkompagneret af en hvidløgscreme, nogle grønne bønner, der fik en tur i wokken med lidt sesamfrø samt et smilende æg, hvis gule blomme var prikken over i'et på denne smukke vegetartallerken. Velbekomme! :-)



Smuk vegetartallerken (2 personer):

  • 600 g rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g skyr
  • 2 spsk hvidløgsost
  • 350 g grønne bønner (jeg brugte frosne)
  • 2 tsk sesamfrø
  • 2 æg
  • salt
Skræl rødbederne og skær dem i både/stave. Læg dem i ét lag på en bageplade med bagepapir og pensl med olie. Drys gavmildt med (groft) salt og bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader. 
Tø bønnerne op, enten i mikroovn eller ved at overhælde med kogende vand. Kom dem i en (wok)gryde med et smule olie og steg ved høj varme 5 minutters tid. Tilsæt sesamfrø og svits yderligere 1 minuts tid. Smag til med salt.
Kog æggene 4-5 minutters tid. Pil dem og skær dem i halve.
Rør skyren med hvidløgsosten og smag til med salt.
Anret rødbederne med hvidløgscremen, de kogte æg og de grønne bønner.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar