Vegansk kokos-karrygryde med linser og svampe (2 personer):
- 2 dl grønne linser (de holder bedst på formen i forhold til fx røde linser)
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk frisk finthakket ingefær
- 3 gulerødder
- 4 mellemstore jordskokker
- 1 bakke (300 g) portobellosvampe
- 1 spsk karry
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk paprika
- 1 tsk kardemomme
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk (jeg bruger den fede slags - synes ikke lightudgaven rigtig smager af noget...)
- salt
Kog linserne møre i rigeligt letsaltet vand, ca. 15. minutter. Hak imens løg, hvidløg og ingefær. Skær gulerødder (skrællede) og jordskokker (skrubbede, men ikke skrællede) i tern.
Hæld vandet fra linserne og kom linserne over på en tallerken eller lignende. Hæld lidt olivenolie i gryden og svits løget. Tilsæt hvidløg og ingefær og kort efter gulerødder og jordskokker. Lad det svitse, mens du skærer svampene i grove stykker. Kom dem i gryden og vend rundt, til svampene falder sammen. Tilsæt krydderierne og herefter hakkede tomater og kokosmælk og bring i kog. Lad det simre ved god varme uden låg 5 minutters tid, eller til gulerødder og jordskokker er ved at være møre. Tanken er at koge retten lidt ind, så den bliver dejlig tyk og cremet. ;-) Vend til sidst linserne i igen og varm retten igennem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar