søndag den 15. marts 2015

Kål-sandwichbrød med simpel makrel-rillette

Dette lowcarb kål-sandwichbrød er virkelig nemt at lave, og har en (for denne type 'brød') dejligt sammenhængende struktur! Denne aften blev det fyldt med en simpel makrel-rillette samt lidt æble og tomat. Sundt, velsmagende og mættende! Velbekomme! :-)


Kål-sandwichbrød med simpel makrel-rillette:
  • 830 g hvidkål
  • 3 æg
  • 2 spsk husk
  • 0,5 dl kokosfibre
  • 2 gode spsk skyr
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk estragon (kan udelades)
---
  • 1 hel røget makrel (ca. 200-250 g, vægt med skind og ben)
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 125 g skyr
  • 1 spsk citronsaft
  • et nip salt
Tilbehør:
  • solmodne tomater
  • et sprødt syrlig-sødt æble
  • evt. lidt drueagurk/cornichoner/kapers
Skær kålen i grove stykker og hak det helt, helt fint i blenderen. Rør det sammen med æg, husk, kokosfibre, skyr, salt og estragon. Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir og bred den ud over hele pladen med en ske, idet du sørger for at presse den godt sammen, især i kanterne. Bag ca. 25 minutter ved 200 grader og skær ud i store firkanter.

Pluk imens makrellen. Rør skyren til en creme med sennep, honning og citronsaft og smag til med salt. Vend forsigtigt makrelstykkerne heri og forsøg at bevare så meget struktur som muligt. 

Skær tomater og æbler, evt. drueagurker i tynde skiver og anret dem med kål-brød og makrel-rillette.

4 kommentarer:

  1. spændende opskrift! Når du bruger husk lader du så dejen "sæte sig" eller roder du det samme og bager med det samme? Glæder mig til at prøve den!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bager den mere eller mindre med det samme. :-) Men det er rigtigt at folk ofte skriver at den slags grøntsagsbrød skal stå og trække lidt, inden man bager den. Jeg synes ikke det er så vigtigt med denne. Her det vigtigste sådan set at man sørger for at presse massen godt sammen på bagepladen, så det ikke bliver for løst i strukturen.

      Slet
  2. Har du prøvet at bruge hvidkålsbunden som pizzabund? Tænkte om det kunne lave sig gøre, eller om den bliver for våd?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det har jeg faktisk gjort tidligere uden problemer. Se fx her: http://madlaboratoriet.blogspot.dk/2015/01/kalpizza-med-rget-mrbrad-jordskok-og.html
      Der kommer også en anden kålpizza på bloggen i den nærmeste fremtid. ;-)

      Slet