Kyllingefarsbrød med soltørrede tomater og fennikelfrø (nok til 5 personer):
- 600 g hakket kylling
- 1 stort løg (ca. 175 g)
- 4 fed hvidløg
- 80 g halve soltørrede tomater i olie (fx Rema 1000's eget mærke)
- 200 g gulerødder
- 2 æg
- 5 spsk kikærtemel (eller anden slags mel efter eget valg)
- 1-2 håndfulde havregryn
- 1,5 fennikelfrø, knuste/lethakkede
- 1,5 tsk kardemomme
- 1,5 tsk muskat
- 3 tsk salt
Riv løg groft og hvidløg fint og rør dem sammen med kylling og æg. Hak de soltørrede tomater groft og riv gulerødderne groft og rør begge dele i farsen sammen med krydderier i salt. Rør kikærtemelet i og derefter havregryn ind til farsen har en passende konsistens - ikke før våd, men heller ikke for hård. Hæld den i en stor brødform beklædt med bagepapir og bag ca. 50 minutter ved 200 grader lavt i ovnen. Serveres lun eller kold - bliver kun bedre af at få lov at stå og trække lidt efter endt bagning! Server med en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar