Mandelpaneret laks og kålsalat med rødbede, grape og ingefær:
- ca. 1/2 liter fintsnittet hvidkål
- 2 mellemstore rødbeder
- 2 grapefrugter
- 1 tsk fintrevet frisk ingefær
- 1 tsk honning
- 1 spsk olivenolie
- et nip salt
---
- 2 store lakseportioner (3-400 g i alt) - skindside er fint
- 20 g mandler (ca. 22 mandler), kværnet til mel i kaffekværn eller minihakker
- 1 stor klat smør
- citronsaft
- salt
- Evt. 150 g ricotta rørt med 2 tsk fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft og et nip salt
Skræl rødbederne og riv dem fint. Filetér grapefrugterne: skær top og bund af og stil frugterne på skærefladen. Skær skrællen af i strimler oppefra og ned, idet du sørger for at fjerne det yderste af hinderne af med en skarp kniv. Skær nu frugtkødet ud mellem hinderne. Pres 'skroget' for saft og gem ca. 0,5 dl til dressing (drik resten eller gem det til laksen). Pisk grapesaften med honning, olivenolie, ingefær og et nip salt. Anret den fintsnittede hvidkål med rødbede og grape på to tallerkener og dryp dressingen over.
Læg laksestykkerne på en tallerken og dryp med masser af citronsaft. Drys med salt og herefter mandelmel. Dup det fast med fingrene. Smelt en stor smørklat på en pande og steg laksestykkerne 2-3 minutter på hver side.
Server straks med salaten og evt. den foreslåede citron-ricottacreme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar