søndag den 3. maj 2015

Jordbær-rabarberdessert

Jeg havde lidt rabarber tilbage fra den skønne rabarberkage med marengs og besluttede mig for at lave denne nemme, lille dessert med jordbær og yoghurt ud af dem. Perfekt til en lun forårsaften! :-)




Jordbær-rabarberdessert:
  • 200 g jordbær (jeg brugte frosne)
  • 130 g/2 stilke rabarber
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 130 g yoghurt
  • sødemiddel efter smag og præference
  • 1,5 tsk gelatinepulver + 1,5 spsk vand (eller 3 blade gelatine opblødt i rigeligt koldt vand)
Skær rabarberne i stykker af ca. 2 cm og kom dem i en lille gryde med jordbær og vanille. Bring det i kog og lad det simre 10 minutters tid til bær og rabarber er kogt ud til en kompot. Lad det køle helt af.
Rør det meste (eller det hele, hvis du er ligeglad med pynten) af kompotten med yoghurt og citronsaft og smag til med sødemiddel. 
Sæt husblassen i blød i vand 5 minutter og smelt den så enten i mikroovnen eller over vandbad. Lad den køle ned til lunken og rør lidt af yoghurtblandingen i. Bland så grundigt med resten af yoghurt-blanding og hæld på to fine dessertglas. Dryp med den sidste kompot og træk cirkler i overfladen med en gaffel. Dæk med film og sæt på køl 3-4 timer inden servering. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar