tirsdag den 11. august 2015

Vegansk tandoori-gryde med gule flækærter

Den her slags veganske karrygryder med grøntsager, kokosmælk og en eller anden form form linser eller bønner er bliver jeg ved med at vende tilbage til på aftener hvor kreativiteten ikke er så stor, men appetitten på 'ordentlig mad' ikke er helt tilfreds med en makrelmad eller kærnemælk med banan, eller hvad jeg nu kan finde på at spise, når jeg er alene. ;-) Denne tandoori-gryde blev dog lavet en skøn sommeraften hos mine forældre, hvor vi bare trængte til noget kødløst efter flere dage med grillmad. Velbekomme! :-)



Vegansk tandoori-gryde med gule flækærter (3-4 prs.):
  • 2,5 dl gule flækærter
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 2 spsk mangochutney
  • 1,5 spsk tandoori
  • 1 spsk garam masala
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk paprika
  • salt
  • evt. frisk persille eller koriander
Kom flækærterne i en gryde med rigeligt letsaltet vand og kog dem ca. 20 minutter, eller til de er møre, men stadig har bid.
Hak imens løg og hvidløg og svits dem i olivenolie. Skær blomkål og broccoli i buketter og kom dem i gryden sammen med krydderierne. Tilsæt hakkede tomater, mangochutney og kokosmælk og bring i kog. Lad det simre under låg i ti minutters tid, eller til grøntsagerne er møre - men stadig har bid (mit mantra!) ;-)
Smag til med salt og vend forsigtigt de kogte flækærter i. Server med ekstra mangochutney og evt. et drys frisk persille eller koriander.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar