torsdag den 24. september 2015

Salat med belugalinser, blomkål og snackpeber

Denne skålfuld havde jeg med til min fasters fødselsdag, hvor gæsterne var blevet bedt om at medbringe noget til en grøn buffet. Den kan sagtens udgøre et måltid i sig selv og kan både spises lun og kold på madpakken dagen efter. Velbekomme!


Salat med belugalinser, blomkål og snackpeber (aftensmad til 2 prs. - tilbehør til 4 prs.):
  • 2 dl belugalinser
  • 1 stort blomkål
  • 4 store snackpebre
  • 1 rødløg
  • saft af godt og vel en halv citron
  • 1 spsk dijonsennep
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
Kom linserne i en lille gryde med rigeligt letsaltet vand og kog dem møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og skyld dem en ekstra gang for at tage den overskydende sorte farve. Skær blomkålen i små buketter og kom dem på en pande med lidt oliven olie og et drys salt. Svits til de har fået lidt farve og hæld så en smule vand på panden og damp dem, til vandet er væk. Hak imens rødløget fint og skær snackpebrene i tern. Pisk en dressing af dijonsennep, citronsaft, olivenolie og salt og vend den med de kogte linser, løg og snackpeber. Vend til sidst forsigtigt blomkålen i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar