søndag den 6. december 2015

Grønkålssalat med appelsin, grapefrugt og ristede kastanjer

Det er årstid for friske grønkålssalater og denne er et rigtig frisk og lækkert bud, synes jeg. Grapefrugt og appelsin bidrager med hver sin frisk syrlighed og kastanjernes milde sødme er et lækkert modspil. Velbekomme! :-)




Grønkålssalat med med appelsin, grapefrugt og ristede kastanjer (giver en stor skål)

  • ca. 20 spisekastanjer
  • 30 g smør, smeltet
  • 1 tsk salt
  • 2 store søde appelsiner
  • 2 grapefrugter
  • 300 g grønkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • et nip salt
  • 50 g emmenthaler eller anden mild og nøddeagtig ost (kan evt. udelades)
Skær et kryds på den runde side af kastanjerne i den yderste skal. Vend dem godt med smør og salt i en skål og hæld det hele i et lille ovnfast fast foret med bagepapir. Bag dem ca. 35 minutter ved 200 grader.
Hak imens grønkålen helt fint (fjern stokken og brug kun de krøllede blade) og kom det i en stor salatskål. Skræl appelsinerne og skær dem i halv skiver på tværs af bådene. Filetér grapefrugterne med en skarp kniv: Top og bund skæres   af ind til frugtkødet. Stil frugten på skærebrætte og skær i strimler resten af skrællen af ind til frugtkødet. Skær så hver båd af frugtkød ud mellem hinderne, til du til sidst blot står tilbage med 'skroget'. Pres saften ud over grønkålen og hæld også overskydende saft fra skærebrættet ved.
Pisk olie, sennep, honning, citron og salt til en dressing og vend den i grønkålen. Vend herefter forsigtigt appelsinskiver og grapefiléter i. Skær osten i små tern og top salaten med dem.

Pynt med de ristede kastanjer som de er, eller pil skallen af dem, hak dem groft og top salaten med dem. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar