Det er ikke meget, jeg gider at bevæge mig udenfor i det her blæsevejr, så jeg bliver hjemme og tager tilløb til at komme i gang med specialet. Og så kan jeg jo lege lidt i køkkenet i stedet! ;-)
Det er bl.a. blevet til denne festlige salat med blandede gulerødder, avocado, vindruer, granatæble og saltede pekannødder. Lige til at blive glad af i den mørke tid! Velbekomme :-)
Festlig salat med blandede gulerødder (tilbehør til 4 personer):
- ca. 600 g blandede gulerødder (fx lilla og gule)
- 1 mellemstor moden avocado
- limesaft + lidt salt
- ca. 25 stenfri vindruer
- et halvt stort granatæble (skal give ca. 1,5 dl kerner)
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 0,5 spsk dijonsennep
- 1 tsk honning eller agavesirup
- 1 håndfuld saltede pekannødder (jeg købte nogen i Netto, men du kan også bare selv riste dem på en tør pande og drysse med salt)
Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i hele eller halve skiver. Skær avocadoen i tern og dryp dem med limesaft og drys med lidt salt. Skær vindruerne i halve og pil kernerne ud af granatæblet.
Pisk olie, eddike, sennep og honning til en dressing.
Anret salaten på et flot salatfad: først gulerødder og avocado, så dressing, så vindruer, granatæblekerner og pekannødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar