- 200 g kogt sweet potato (søde kartofler)
- 2 små overmodne bananer (170 g)
- 3 bægre æggehvider (eller 3 store æg)
- 60 g kakao (jeg brugte en 'raw organic' - den type, der er ret lys i farven, og desuden muligvis lidt mildere i smagen, så hvis du bruger en 'almindelig' mørk kakao, kan det være du skal nøjes med 50 g. Smag dig frem!)
- 2 spsk valnøddeolie (eller anden nødde(agtig) olie, fra mandel- eller kokosolie)
- 1 spsk flydende Perfect Sød (eller foretrukkent sødemiddel svarende til 8 spsk sukker)
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 50 g kokosfibre
Purér de kogte søde kartofler og bananen til en helt glat masse sammen med æggehviderne. Rør sødemiddel, salt og valnøddeolie i og herefter kakao. Bland kokosfibre og bagepulver i en skål og rør det i dejen - som bliver ret tyk og fast i det. Beklæd bunden i en springform med bagepapir og kom dejen i. Jeg valgte at lave en ret lille kage, så jeg bredte faktisk bare dejen ud i en cirkel, så der stadig var et par centimeters afstand til kanten af springformen hele vejen rundt. I princippet kan du altså også bare brede den ud på en bageplade. :-P
Bag kagen 30 minutter ved 200 grader midt i ovnen og lad den køle helt af på en rist.
Choko-mintganache:
- 1 mellemstor moden avocado (80 g)
- 2 små overmodne bananer (180 g)
- 40 g kakao (se note i afsnittet ovenfor)
- 2-3 dråber pebermyntedråber (kan evt. udelades - eller erstat med lidt fintrevet appelsinskal)
- 0,5 tsk citronsaft
- sødemiddel efter smag
- Forslag til pynt: friske mynteblade, bananskiver og guldstøv
Blend avocado, citronsaft og banan helt glat og rør kakaoen i.
Smag til med sødemiddel og pebermyntedråber.
Kom cremen i en sprøjtepose og opbevar den på køl ind til servering. Sæt cremen i små toppe på den afkølede kage i et fint mønster og pynt evt. med mynteblade, bananskiver, hakkede valnødder og guldstøv.
Jeg tror bestemt, den ville falde i min allerkærestes smag - han er ret vild med chokolade og mint :-)
SvarSlet