torsdag den 25. februar 2016

Sweet potato-pizza med broccoli og avocado-mayo

Jeg elsker de skønne farver, man får når man laver pizzaer med grøntsagsbunde. I sidste uge delte jeg fx opskriften på en broccolipizza med rødbede og gedeostecreme. Og her kommer så en af mine yndlings-grøntsagspizzaer, nemlig med sweet potato-bund. Den fik en gang broccoli på toppen og i stedet for ost lavede jeg en syrlig 'mayo' af avocado. Velbekomme! :-)



Sweet potato-pizza med broccoli og avocado-mayo:
  • 550 g sweet potato (skrællet vægt)
  • 3 store æg (eller 4 små)
  • 3 spsk yoghurt
  • 1 spsk fiberhusk (eller 2 spsk hele loppefrøsskaller)
  • 3 spsk kokosfibre
  • 1 tsk salt
  • 1 mellemstort broccoli (uden stok)
  • 1 spsk olivenolie + lidt salt
  • 50 gode oliven (uden sten)
  • 2 mellemstore, modne avocadoer
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 0,5 fed hvidløg
  • salt
Skræl din sweet potato og skær den i grove stykker. Kom dem i blenderen og hak til en helt findelt, ensartet struktur (ligesom couscous). Kom det i en skål og bland med æg, yoghurt og salt. Rør så husk og kokosfibre i og fordel massen på en bageplade med bagepapir i ca. 1-1,5 cm tykkelse. Bag bunden ca. 10 minutter ved 200 grader. Skær imens broccolien i små buketter og vend dem i olivenolie og lidt salt. Fordel dem på den forbagte pizzabund, idet du trykker dem let ned i den, og bag yderligere 15 minutter.
Blend imens kødet fra de to avocadoer med citronsaft og hvidløg, til du har en helt glat creme (jeg brugte en stavblender i et højt blenderglas). Smag til med lidt salt og server avocado-mayoen med den færdige pizza, der drysses med grofthakkede oliven. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar