fredag den 27. maj 2016

Rabarbertrifli med flødeostecreme

Her kommer en nem dessert med rabarber, som er hurtig at lave og skøn at spise på en lys sommeraften! :-) Triflien består af en simpel kompot af rabarber og vanille samt en creme lavet på skyr og flødeost. Dertil valgfri knas :-) Velbekomme.



Rabarbertrifli med flødeostecreme (4 prs.)

  • 500 g rabarber
  • 1 dl vand
  • 1 tsk vanillepulver
  • evt. jævning: 1 spsk majsstivelse + 1 spsk vand
  • 1 pakke flødeost (200 g), fx Buko
  • 250 g skyr eller græsk yoghurt (gerne en relativt tyktflydende variant)
  • 1 spsk citronsaft
  • sødemiddel efter smag
  • Evt. knas: hakkede nødder (eller digestivekiks eller makroner, hvis det er lige meget med sukkeret!)
Skær rabarberstilkene i ca. 2-3 cm lange stykker og kom dem i en gryde med vanille og vand. Kog ved jævn varme uden låg i ca. 10 minutter og rør jævnligt til du har en kompot. Smag til med sødemiddel. Rør jævningen i, hvis kompotten ønskes tykkere, og giv det et opkog. Lad kompotten køle af.
Rør imens skyr og flødeost med citronsaft og smag til med sødemiddel. 
Anret cremen og kompotten skiftevis i lag (evt. også med knas, hvis du ønsker det) i fire fine glas og server!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar