Aftensmaden stod på en lidt mere light udgave af, hvad amerikanerne kalder en "broccoli-cheese soup", og resultatet var faktisk helt godt.
Her følger den omtrentlige opskrift, men jeg kokkererer mestendels på gefühl, så bær over med unøjagtighederne!
Ingredienser (1 person):
- ca. ½ broccoli
- 1 fed hvidløg
- Vand + en kvart bouillonterning
- Fintrevet smagfuld ost ala parmesan (ca. 10 g vil jeg skyde på)
- ½ dl yoghurt
- 1 tsk mangochutney
- Citronsaft
- Salt
Fremgangsmåde:
Start med at skære broccolien i passen små stykker og hak hvidløget.
Svits begge dele i lidt olivenolie i en gryde til broccolien er mør, men stadig har bid. Pil nogle af broccolistykkerne fra og gem dem.
Tilsæt bouillon og vand så det lige dækker og lad det koge til broccolien er blød.
Blend så suppen glat med en stavblender direkte i gryden.
Rør så ost og (når den er smeltet)yoghurt i og smag til med chutney, citronsaft og salt.
Tilsæt de gemte broccolistykker og varm igennem (uden at kage) og server.
Ja, det smagte jo dejligt!
Imidlertid blev maven og jeg senere enige om, at det var lige vel sundt for en ensom lørdag aften, og således blev det tid for eksperiment nr. 2:
BANAN-SOFTICE! :D
Det er vist endnu et amerikanerfænomen, men ideen er nu ret genial - trods alt.
Man tager ganske simpelt sine godt modne bananer, skærer dem i skiver og fryser dem ned.
Herefter kan man efter forgodtbefindende og snack-trang finde dem frem og (efter et par minutters optøen) blende dem.
Og det er det.
Dvs. i ægte amerikanerånd kan man selvfølgelig tilsætte diverse topping og style sin soft-ice i forskellige retninger.
Her er hvad jeg præsterede:
Klar - parat - start!
Og efter kærlig behandling i blenderen...
Den mest silkebløde lækkerbisken!
(Det kan være nødvendigt at tilsætte en smule vædske i form af fx juice eller yoghurt, for at blenderen kan få fat).
Uhmmi.
Nå ja, og så lige lidt af de der toppings:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar